Binnenkort staan er verkiezingen voor de deur en dit kunnen weleens hele doorslaggevende verkiezingen zijn voor de toekomst van Nederland. Niet alleen de wereld staat in brand, maar er spelen in Nederland toch ook wel wat kwesties die belangrijk zijn. Op NU.nl hebben ze de insteek dat er diverse kleinere partijen zijn die azen op een plek in het nieuwe kabinet en daarom voelen ze ook de lijstrekkers van deze partijen aan de tand over hun plannen. Zo dus ook Esther Ouwehand, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren.
Even in het kort wat zij willen. Hele bedrijfstakken moeten verdwijnen, zoals de kunstmestindustrie, de visserij en een groot gedeelte van de sierteelt. Deze laatste had in 2021 een exportwaarde van 7,3 miljard euro en daarmee is de Nederlandse sierteelt groothandel een grote speler in de export van bloemen en planten.
Ze wil dat Nederland al over ruim 6 jaar klimaatneutraal moet zijn en daarom moeten de vliegvelden in Eindhoven, Groningen en Rotterdam dicht. Ook de veeteelt moet over twee jaar ruim 75 procent kleiner zijn.
De Partij van de Dieren wil de klimaatcrisis aanpakken door te beginnen met de fossiele industrie en de veehouderij, want deze staan hoog op het lijstje van opwarmers van de aarde. Ze vinden dat het aantal dieren dat we fokken en doden fors moet krimpen en we moeten plantaardiger gaan eten. Op de vrijgekomen landbouwgrond kun je natuur maken om CO2 uit de lucht te halen.
Ook hebben ze ideeën dat de burger wordt geholpen met besparen. Ze schaffen 40 miljard euro aan fossiele subsidies af en ze verhogen ook de belasting op hele hoge inkomsten. Volgens hen komt de rekening voor de klimaattransitie niet te liggen bij burgers die nu al niet kunnen rondkomen.
Kortom, als het aan de Partij voor de Dieren ligt, dan moet de economie van Nederland maar worden stopgezet en zullen bijvoorbeeld vissers uit andere landen wel gewoon die vis vangen en ga jij dus extra betalen bij de visboer, want deze heeft de vis moeten importeren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor dat stukje vlees op je bord. En de vliegvelden van Weeze, Keulen en Brussel zijn ook aan te rijden, dus kun je van daar de wereld over vliegen. We kunnen er naast zitten hoor, maar daarom een polletje. (Thumbnail via)
Om op de poll te stemmen, open het originele artikel hier.
Lees het artikel op de mobiele website