De traditie van het gooien van het bruidsboeket tijdens een huwelijksfeest heeft zijn oorsprong in Engeland. In de 14e eeuw was het geloof dat het aanraken van de bruid of het verkrijgen van iets van haar zou zorgen voor geluk en vruchtbaarheid. Dit leidde ertoe dat gasten als een stelletje wildelingen soms stukken van de bruidsjurk of andere items probeerden te bemachtigen.
Om deze toch wat asociale manier van handelen en het letterlijk uitscheuren van de trouwjurk te vermijden, begon de bruid haar boeket in de menigte te gooien. Dit leidde ertoe dat de aandacht werd afgeleid naar het vangen van het boeket in plaats van het bemachtigen van een stuk van haar jurk.
De traditie is in de loop der jaren geëvolueerd tot een grappige gewoonte waarbij degene die het bruidsboeket vangt, de eerste volgende zal zijn die in het huwelijksbootje stapt. Niet iets om natuurlijk heel serieus te nemen, meer een grapje tijdens een feestelijke dag. Alleen hadden in dit gezelschap niet alle dames die memo helemaal goed ontvangen of doorgenomen. Wat een felle wijffies, joh.
Plaats reactie
0 reacties