Man man man, als je nog niet het idee had dat Nederland op bepaalde punten knettergek is geworden, dan besef je dat wel met het volgende nieuwsbericht. Reclames voor lange vliegreizen, auto's met een brandstofmotor en vervuilende energiecontracten zullen vanaf 1 januari uit het straatbeeld van de gemeente Den Haag gaan verdwijnen. De gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met een voorstel tot een verbod voor "fossiele reclames" van de Partij voor de Dieren (PvdD).
De oppositie, bestaande uit partijen als VVD, Hart voor Den Haag en PVV, heeft kritiek geuit op de haalbaarheid en juridische rechtvaardiging van het verbod. Noud Dumoulin van de VVD betwijfelde de juridische gronden en deelde bezorgdheid over potentiële rechtszaken. Wethouder Robert Barker van de Partij voor de Dieren verzekert echter dat het voorstel goed is doordacht en juridisch haalbaar is bevonden door adviseurs.
Ondanks deze bezwaren heeft een kleine meerderheid van de raadsleden vóór het voorstel gestemd. Met 24 stemmen voor en 21 tegen zal het verbod van kracht worden op 1 januari. Barker benadrukte dat er een overgangsperiode zal zijn voordat sancties worden opgelegd aan overtreders.
Het besluit in Den Haag reflecteert een groeiende trend onder steden om milieuoverwegingen in het beleid te integreren. En daarmee roepen ze eigenlijk een belerend vingertje in het leven als jij geen vertrouwen hebt in het elektriciteitsnetwerk en toch een benzineauto blijft rijden. Als je heel het jaar hard hebt gewerkt en niet op fietsvakantie naar Texel wil of als je het onzin vindt dat energiebedrijven hun groene opgewekte energie eerst verkopen op de energiemarkt en zij jou dure aangekochte stroom op de energiemarkt door de strot duwen, omdat de aandeelhouders een duidelijk winstoogmerk hebben en het niet logischer vinden om de groene opgewekte stroom van Nederlandse windparken rechtstreeks je huis in te pompen.
En mocht deze trend echt door heel Nederland worden doorgezet en eventueel uitgebreid, dan zijn er waarschijnlijk ook wel bedrijven zoals bijvoorbeeld een KLM, Transavia, TUI, Corendon, Schiphol en verschillende autodealers die in de problemen komen. En dan moet er voor sommige bedrijven weer een noodplan worden gemaakt om ze te redden of komen er mensen zonder baan te zitten, terwijl dit helemaal niet nodig is. Nee joh, Nederland is echt helemaal knettergek geworden. (Thumbnail via)
Plaats reactie
0 reacties