Nu heb je opa’s die graag binnenzitten achter de geraniums, heel de dag naar buiten turen en dat dan het liefst met de thermostaat op een graad of 24 a 25. Geen raampje open, alles potdicht, en dan langzaam wachten tot Magere Hein een keertje langskomt om het spreekwoordelijke doek te sluiten. Kan, maar dat is niet echt meer hoe de oudjes van nu het doen.
Neem de opa van Trevor Jacob (vertegenwoordigde de Verenigde Staten in het snowboarden op de Olympische Winterspelen van 2014 in de Russische plaats Sotsji). Die zit niet binnen sudoku’s te maken, deze man is buiten en actief. Zo heeft hij zelf een gyrocopter in elkaar gezet. En tja, als je zoiets bouwt, dan wil je er een keer mee vliegen ook. Toch? Nul ervaring, maar voor de duivel niet bang, dus opa in de vliegmachine…
Dat verliep alleen niet helemaal vlekkeloos. Gelukkig kwam het goed met opa, maar niet zonder slag of stoot. Neemt niet weg: de humor wist het te overwinnen. Opa kan zijn gyrocopter proberen te herstellen, en kijk waar hij daarna mee komt. Misschien is een raket wel wat voor hem. Of een hyperloop of een eigen Mars missie. Via.
Verschil tussen gyrocopter en een helikopter
Een gyrocopter en een helikopter lijken qua uiterlijk op elkaar, maar verschillen fundamenteel in werking. Bij een helikopter wordt de hoofdrotor aangedreven door een motor, wat het toestel in staat stelt stil te hangen in de lucht en verticale vlucht mogelijk maakt. Een gyrocopter daarentegen heeft een rotor die vrij draait door de luchtstroom (autogyratie) en wordt voortgestuwd door een aparte propeller. Dit betekent dat een gyrocopter altijd voorwaartse beweging nodig heeft om lift te genereren, terwijl een helikopter stationair in de lucht kan blijven. Hierdoor is de gyrocopter eenvoudiger en goedkoper, maar minder veelzijdig dan een helikopter.
Plaats reactie
0 reacties