Mensen kunnen soms akelig serieus zijn over het prikplaatje wat ze aan laten meten. Hele gedachtes erachter en symbolische betekenissen. Vlinders die staan voor vrijheid, leeuwen die kracht moeten uitstralen, standaard infinity plaatjes die staan voor de eeuwigheid en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Toch heb je ook mensen die zo een tattoo gewoon nemen voor de grap. Iets leuks omdat het kan en omdat het toch wel redelijk permanent is. Als het al iets symboliseert, dan is het er niet goed over nadenken en gewoon lekker laten prikken omdat het op dat moment een briljant plan leek. Wij gokken het de prikplaat uit de volgende video er een is uit de tweede categorie. Beetje ver gezocht, maar daarom niet minder grappig.
Tatoeages hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn bewijzen gevonden van tatoeages op menselijke resten die dateren uit het Neolithicum, ongeveer 5000 jaar voor Christus.
De oude Egyptenaren gebruikten tatoeages om hun status en religieuze overtuigingen aan te geven. In Japan werden tatoeages gebruikt om criminele markeringen te maken, maar later werden ze ook populair onder de samoerai en werden ze beschouwd als een teken van moed en kracht.
In de 18e eeuw begonnen zeelieden tatoeages te gebruiken om hun avonturen op zee te symboliseren. Inheemse volkeren in de Amerika's en de Stille Zuidzee gebruikten tatoeages als culturele symbolen en om hun stamidentiteit te markeren.
In de afgelopen eeuw werden tatoeages steeds populairder in de westerse wereld. Tegenwoordig worden tatoeages vaak gebruikt als een manier om persoonlijke expressie en creativiteit uit te drukken. De technologie voor het maken van tatoeages is ook sterk verbeterd, met meer geavanceerde inkt en apparatuur.
Hoewel tatoeages tegenwoordig wijdverspreid en geaccepteerd zijn, blijven ze voor sommige mensen een taboe of cultureel onacceptabel, afhankelijk van de regio en de context.
Lees het artikel op de mobiele website